Alaska cruise

Een Alaska cruise, varen door magnifieke natuur

Alaska cruise mister cruiseJuneau, de hoofdstad van Amerika’s 49e staat, is de enige Amerikaanse hoofdstad die niet per auto over land bereikbaar is, net als diverse andere plaatsen in het magnifieke Alaska. Een Alaska cruise is dan ook de perfecte wijze om dit enorme natuurgebied met fantastische natuurparken, adembenemende fjorden, watervallen en gletsjers, en een enorme variëteit aan wildlife te ontdekken. Wanneer u de tijd heeft, kunt u een Alaska cruise ook nog eens combineren met een landtour door de natuurparken. Een Alaska cruise staat bij Mister Cruise zonder meer in de top 5 van favoriete cruisebestemmingen.

Een Alaska cruise is veelzijdig

Alaska cruise watervliegtuig mister cruiseAlaska kent een kleine 25 te bezoeken havens en plaatsen, waardoor er verschillende combinaties mogelijk zijn. In elke haven kunt u kiezen uit meerdere excursies, variërend van comfortabele sightseeing, tot spectaculaire activiteiten als zeevissen of wildwatervaren. De meeste havens tijdens uw Alaska cruise zijn kleinschalig. In de meeste havens loopt u binnen zo’n 10 minuten de stad uit en de natuur in. De natuur in Alaska varieert van stille graslanden, tot ruige bergtoppen, diepe fjorden en adembenemende gletsjervelden. Ook het wildlife is zeer gevarieerd in Alaska. Enkele dieren die niet aan uw Alaska cruisefoto’s mogen ontbreken zijn de bruine beer, de eland, de bultrug walvis, de orka en de schattige grondeekhoorn.

Alaska cruise voorbereiden

Alaska cruise beren mister cruiseIn tegenstelling tot bijvoorbeeld een cruise door de Middellandse Zee, vergt een Alaska cruise enige voorbereiding. Welke haven kiest u om te vertrekken, combineert u uw Alaska cruise met een landarrangement, welke periode vertrekt u en welke excursies gaat u maken. Mister Cruise raadt u aan om Alaska excursies vooraf goed te bekijken en in sommige gevallen zelfs vooraf al te reserveren. Tijdens Alaska cruises zijn met name de excursies per helikopter naar gletsjers en per watervliegtuig over de meren uitermate populair. Realiseert u zich ook dat de rederijen veel van de beschikbare excursie capaciteit in Alaska vooraf hebben ingekocht, wat inhoudt dat er minder mogelijkheden zijn om ter plaatse een Alaska excursie te boeken.

Beste periode Alaska cruise

Alaska cruise walvissen mister cruiseCruises door Alaska worden gemaakt van mei tot en met september, simpelweg gezien het feit dat het gebied de rest van het jaar niet door cruiseschepen te bevaren is door het vele ijs en de koude temperaturen. Mister Cruise raadt met name de voorjaarsperiode, mei en juni, aan. De cruises zijn in die periode vaak voordeliger dan hoogzomer, maar hoewel de temperatuur vaak iets lager ligt dan in juli en augustus, valt er over het algemeen minder neerslag. Ook is de natuur in die periode vaak op zijn mooist. Houdt u er rekening mee dat wanneer u walvissen wilt zien tijdens uw Alaska cruise, de periode vanaf eind mei het beste is, omdat begin mei de grote trek van de walvissen in Alaska van Zuid- naar Noord-Amerika dan nog in volle gang is en u net te vroeg voor walvissen kunt zijn.

Vertrekhavens Alaska cruises

Alaska cruise Vancouver Mister CruiseAlaska cruises vinden vanuit verschillende havens plaats. Vanuit Canada kunt u vertrekken vanuit Vancouver, vanuit de Verenigde Staten begint uw Alaska cruise veelal in Seattle of Anchorage. Alaska tours beginnen vaak in Vancouver en eindigen vervolgens in Anchorage of vice versa. Voordeel van Anchorage en Vancouver is dat u dichterbij Alaska bent en minder tijd op zee doorbrengt dan wanneer u vanuit Seattle vertrekt. De favoriete vertrekhaven van Mister Cruise is zonder meer Vancouver, een moderne stad met een prettige bijna Europese sfeer, met leuke bezienswaardigheden en veel groen zoals het bekende Stanley Park.

De mooiste gletsjers tijdens een Alaska cruise

Voor Mister Cruise springt er van de verschillende gletsjers in Alaska, één in het bijzonder uit, Glacier Bay Nationaal Park. Een groot natuurgebied met verschillende gletsjers, waar uw cruiseschip meerdere uren doorbrengt te midden van spectaculaire ijsformaties. Andere populaire gletsjers tijdens een Alaska cruise zijn Tracy Arm en de Hubbart gletsjer.

Kleding tijdens uw Alaska cruise

Alaska cruise kleding mister cruiseHet magische woord voor wat betreft Alaska cruise kleding is ‘laagjes’. De weersomstandigheden in Alaska zijn grillig en kunnen op één en dezelfde dag variëren van windstil tot stormachtig, van droog tot een plensbui en van aangenaam warm tot ijzig koud. Zorg dat u kleding heeft in laagjes, het liefst met een winddicht jack of een winddichte fleece trui. Verder is goed schoeisel aan te bevelen, zeker wanneer u ervan houdt om door de ongerepte natuur te wandelen. Tijdens de avonden aan boord gelden de kledingvoorschriften van de betreffende rederij.

Welke zijde van het schip is het beste tijdens een Alaska cruise

alaska cruise links of rechterzijde schip mister cruiseHoewel u wellicht anders zou veronderstellen, maakt dit weinig uit. Tijdens uw cruise op weg naar Alaska door de Inside Passage zijn er aan beide zijden van het schip eilandjes te zien en ook wanneer u de fjorden invaart heeft u aan beide kanten mooi uitzicht. Het is dus onjuist dat u bij een noordwaartse Alaska cruise aan de rechterzijde van het schip en bij een zuidwaartse Alaska cruise aan de linkerzijde van het schip beter uitzicht zou hebben.

Publiek tijdens een Alaska cruise

Alaska cruise publiek mister cruiseHet spreekwoord ‘hoe kouder hoe ouder’ is op Alaska absoluut van toepassing. Hoewel steeds meer jongere stellen en zelfs gezinnen Alaska ontdekken, zijn het over het algemeen de wat ouderen ervaren reizigers die een Alaska cruise maken. Rekent u dus op een gemiddelde leeftijd van 50 tot 65 plus, afhankelijk van rederij. Rederijen als Royal Caribbean, Norwegian en Disney Cruise Line trekken een ietwat jonger publiek, rederijen als Celebrity Cruises en Holland America Line een wat ouder publiek.

Populaire Alaska cruise bestemmingen

Alaska cruise Ketchikan mister cruiseMiddels een aantal interessante links die Mister Cruise voor u verzamelde, kunt u meer te weten komen over de meeste populaire bestemmingen en havens tijdens een Alaska cruise, te starten met één van de absolute hoogtepunten Glacier Bay National Park. Populaire havens tijdens een Alaska cruise zijn de hoofdstad van Alaska Juneau, waar u onder andere middels een kabelbaan naar de top van Mount Roberts kunt gaan, met een magnifiek uitzicht op uw cruiseschip, of walvissen kunt spotten in de omringende wateren. Sitka is een ideale bestemming voor een hike (let op de plaatselijke waarschuwingen voor eventueel aanwezige beren). Ketchikan doet bijzonder sfeervol aan, vooral het op houten palen gebouwde oudere deel van de stad. In Skagway komt de historie van het goudzoeken in Alaska tot uitdrukking en vanuit Haines kunt u onder andere een Indianen nederzetting bezoeken. Vanuit Seward kunt u de prachtige Kenai fjords bezoeken.

FacebookTwitterEmailDelen