Britannia van P&O gedoopt door Koningin Elizabeth II

Koningin Elizabeth II doopt P&O’s nieuwste schip de Britannia

Britannia P&O Mister CruiseVergezeld door Prins Philip, doopte de Engelse Koningin Elizabeth II op 10 maart j.l. in Southampton de nieuwe Britannia van P&O cruises, met de woorden “May God bless her and all who sail in her”. Uiteraard gevolgd door het uiteenspatten van een enorme fles Engels bubbelwijn, tegen de boeg van het splinternieuwe cruiseschip.

 

Grootste schip uit de P&O vloot

De Britannia is met een capaciteit van 3.647 passagiers, het grootste schip uit de vloot van P&O cruises. Grappig feitje is dat het laatste schip van P&O dat door Koningin Elizabeth II werd gedoopt, 20 jaar geleden de toen splinternieuwe Oriana was. Toen het grootste schip in de vloot van P&O cruises, met 1.800 passagiers, ofwel iets minder dan de helft van het passagiersaantal van de Britannia.

 

Grote delegatie van Carnival Corporation

Tijdens de doop van de Britannia was er een forse delegatie vanuit het moederbedrijf van P&O, de Carnival Corporation aanwezig. Naast David Dingle, chairman van Carnival UK waren ook Carnival Corporation’s  CEO Arnold Donald én de chairman van Carnival Corporation Micky Arison.

 

Maiden cruise

De eerste cruise, de zogenaamde maiden cruise, van de Britannia gaat op 14 maart van start, een tweeweekse Middellandse Zee cruise.

FacebookTwitterEmailDelen