Carnival beoordeling

Carnival

Carnival Cruises zwembad Mister CruiseIn 1972 startte entrepreneur Ted Arison met een geheel nieuw cruiseconcept, de Fun Ships van Carnival Cruises. Een onfortuinlijke start, want het oude schip dat hij had opgekocht, strandde al tijdens haar eerste cruise op een zandbank. De jaren daarna brachten de rederij wel het fortuin dat Arison voor ogen had en in gestaag tempo werd een enorme vloot aan Fun Ships in de vaart gebracht en is het ooit onhaalbare aantal van 20 schepen door Carnival inmiddels al ruimschoots overschreden.

 

Aan boord bij Carnival

Carnival culinair Mister CruiseWat het eerste opvalt bij het aan boord gaan bij Carnival Cruises is de enorme diversiteit in passagiers, zowel qua komaf als qua leeftijden. Een rederij die voor iedereen toegankelijk is, mits op zoek naar een gezonde dosis positieve energie en fun. Aan boord bij Carnival zijn er geen verschillende levels van verzorging, iedere passagier is even belangrijk en ervaart hetzelfde niveau qua maaltijden, entertainment en service. Hoewel er ook rustige plekken aan boord zijn, vaak adults-only, is de insteek van Carnival toch dat passagiers aan zoveel mogelijk Fun Cruise activiteiten deelnemen.

 

Carnival staat bekend om

 • Uniek Fun ships met veel energie en entertainment
 • Enorme diversiteit aan passagiers
 • Uitgebreide kinderclubs aan boord
 • Ook een aantal rustiger ‘adult only’ plekken aan boord
 • Prima verzorgd qua maaltijden, 24 uur per dag

Waarom Carnival kiezen

 • Unieke Fun cruise voor de hele familie
 • Zeer uitgebreid entertainment
 • Heel veel waar voor uw geld

Waarom Carnival niet kiezen

 • Niet kiezen als u voor rust gaat
 • Als u niet houdt van regelmatige oproep tot deelname aan activiteiten
 • Wanneer u een hekel heeft aan rijen (wat toch wel vaker voorkomt)

Carnival kledingvoorschrift

Tijdens een cruise met Carnival zijn er in de regel twee ‘cruise elegant’ avonden op een week cruise. Cruise elegant houdt in dat de heren in donker kostuum verschijnen, veelal met das. Een smoking is prima, maar komt steeds minder voor. Voor de dames is een lange galajurk leuk, maar een cocktailjurk ook prima. De overige avonden aan boord bij Carnival Cruise Line wordt de dress code ‘cruise casual’ gehanteerd. Broeken en zelfs spijkerbroeken zijn hierbij geen enkel probleem en een jasje is geenszins vereist. Na zes uur ‘s avonds zijn korte broeken niet meer toegestaan, maar dit is een regel die in de praktijk (helaas) vaak wordt genegeerd.

Carnival medepassagiers

Carnival entertainment Mister CruiseZoals aangegeven trekt Carnival een breed publiek van elke komaf en van alle leeftijden. Echter is er wel een duidelijke oververtegenwoordiging van Amerikaanse stellen van midden dertig tot midden veertig. Tijdens vakanties, met name tijdens de Amerikaanse feestdagen, is er een enorme groot aantal gezinnen en families aan boord. Houdt hier rekening mee wanneer u zelf niet met kinderen reist en zich hieraan zou kunnen storen.

Meer informatie over Carnival

Meer informatie over Carnival en haar schepen vindt u op de website van Carnival Cruise Line of bij diverse grote cruiseaanbieders in Nederland.

FacebookTwitterEmailDelen