Carnival’s Amber Cove op schema

Nieuwe haven Carnival Corporation, Amber Cove op schema

Amber Cover Mister CruiseAmber Cove, de nieuwste cruisehaven in aanbouw op de Dominicaanse Republiek, ligt op schema voor een feestelijke opening op 6 oktober 2015.
Amber Cove is de grootste investering tot op heden in een cruisehaven in het Caribisch gebied en een initiatief van Carnival Corporation, eigenaar van rederijen als Holland America Line, Princess Cruises, P&O, Carnival en Costa Cruises.

 

Jurassic Park filmlocatie

Met 85 miljoen dollar, is Amber Cove de duurste investering in een cruisehaven die tot op heden ooit door een rederij werd gedaan. De haven ligt aan de Dominicaanse Amber kust, die ooit de locatie was voor de oorspronkelijke Jurrasic Park film. De haven zal met twee aanlegkades de allergrootste cruiseschepen van dit moment kunnen faciliteren.

Eerste ‘call’ op 6 oktober

Op 6 oktober 2015 zal het eerste schip van de Carnival Corporation bij Amber Cover aanleggen, de Carnival Victory. Andere schepen die Amber Cover zullen bezoeken zijn o.a. de Costa Deliziosa, de AIDA Vita, de Eurodam van Holland America Line en Cunard’s Queen Mary 2, ooit het grootste cruiseschip ter wereld.

Trend van ‘eigen’ cruisehavens

De trend om in ‘eigen’ cruisehavens te investeren om hiermee de concurrentie te slim af te zijn en passagiers de beste routes te kunnen bieden is al een tijdje aan de gang. Naast het voordeel voor de passagiers, een moderne comfortabele cruisehaven, is er ook een commercieel belang voor de rederijen, namelijk profiteren van de inkomsten ter plaatse. Amber Cove wordt behalve met een haven ook uitgerust met diverse winkeltjes en horeca gelegenheden en een recreatie gedeelte met o.a. een park en een zwembad.haven verwacht.

FacebookTwitterEmailDelen