Costa Cruises

 

Costa Cruises

Costa Cruises algemeen Mister CruiseCosta Cruises, vroeger ook wel bekend onder de naam Costa Crocieres, is als rederij al meer dan honderd jaar actief op het gebied van scheepvaart, waarvan al ruim 50 jaar op het vlak van passagierscruises. In het jaar 2000 werd Costa Cruises overgenomen door de Amerikaanse cruisegigant Carnival Corporation, wat tevens het startsein was voor een enorme uitbreiding van de Costa Cruises vloot, met nieuwe moderne schepen. Een grote setback voor Costa Cruises was het noodlottige ongeluk met de Costa Concordia in 2012, dat voor een tijdelijke terugval zorgde. Niet alleen door het wegvallen van de Costa Concordia, maar ook door de opgelopen reputatie schade. Echter door haar open communicatie en de enorme aantallen tevreden Costa passagiers die de afgelopen tientallen jaren naar tevredenheid een cruise met Costa Cruises maken, is de rederij er inmiddels volledig bovenop gekomen en ambitieuzer dan ooit om haar leidende positie in Europa te behouden.

 

Aan boord bij Costa Cruises

Costa Cruises Serena restaurant Mister CruiseCosta Cruises is één van de rederijen met de grootste diversiteit aan nationaliteiten aan boord van haar schepen, met name wanneer er in Europese wateren wordt gevaren. De Italiaanse oorsprong van Costa Cruises komt zeer duidelijk tot uiting in zowel de inrichting van de schepen uit de Costa vloot, als in het culinaire aspect, waar de keuken duidelijke Italiaanse en mediterrane invloeden kent. Costa Cruises is één van de cruiselines die nog altijd diverse thema avonden kent, alsmede formele avonden.

 

Costa Cruises staat bekend om

  • De prettige Italiaanse invloeden, zowel op de inrichting als de keuken
  • Diverse thema avonden, waaronder ook een aantal formele avonden
  • De beste pizza’s op zee
  • Levendige sfeer met veel activiteiten

Waarom Costa Cruises kiezen

  • Heerlijk voor liefhebbers van Italiaanse sfeer en eten
  • Een cruise met Costa Cruises is waar voor uw geld
  • Wanneer u houdt van veel activiteiten en graag meedoet
  • Leuk voor families in het hoogseizoen

Waarom Costa Cruises niet kiezen

  • Niet kiezen in het hoogseizoen als u van rust houdt
  • Wanneer u niet houdt van veel meertalig omroepen

Costa Cruises kledingvoorschrift

Costa Cruises kent over het algemeen tijdens een cruise van een week twee formele avonden, waarbij een donker kostuum voor heren prima is, maar er ook nog relatief veel heren zijn die hun smoking weer eens uit de kast halen. Voor de dames een avond- of cocktailjurk. De overige avonden zijn informeel, echter liefst niet in spijkerbroek en na 18.00 uur zeker niet in korte broek. De schepen uit de Costa Neo Collection hebben aangepaste kledingvoorschriften. Belangrijkste onderscheid met de overige schepen is dat er geen formele avonden zijn, waardoor passagiers altijd netjes maar informeel gekleed kunnen gaan.

Costa Cruises medepassagiers

Costa Cruises railing Mister CruiseAan boord bij Costa Cruises treft u veel stellen aan tussen de 35 en 55 jaar oud, alsmede veel gezinnen en families tijdens de schoolvakanties. In tegenstelling tot veel andere rederijen maken tijdens Europese cruises de niet Europeanen en Amerikanen slechts een klein deel uit van de passagiers aan boord, vaak is 80% of meer van Europese afkomst, met een oververtegenwoordiging van Italiaanse passagiers, met name in de Middellandse Zee.

Meer informatie Costa Cruises

Meer informatie over Costa Cruises en haar schepen vindt u op de website van Costa, of bij één van de Nederlandse cruisespecialisten.

FacebookTwitterEmailDelen