Cruise tips & trics

Cruise tips & trics van Mister Cruise

Cruise tips & tricsWanneer u voor het eerst gaat cruisen, maar ook wanneer u eerder een cruisevakantie heeft gemaakt en op zoek bent naar leuke cruise tips & trics, dan bent u bij Mister Cruise aan het juiste adres.
Door vele tientallen jaren persoonlijke cruise-ervaring kan Mister Cruise putten aan een oneindige hoeveelheid aan interessante informatie en leuke wetenswaardigheden.
Op deze pagina treft u slechts een aantal van deze cruise tips & trics aan.
Interesse in een specifiek schip? Kijk dan vooral ook even naar de scheepsbeoordelingen van Mister Cruise.

 

Cruise tips

Tip 1. Cruises voor alleenreizenden

Tip 2. Cruises voor families

Tip 3. Cruises voor stellen

Tip 4. Cruisen op een groot of klein schip

Tip 5. Culinaire cruises

 

Cruise trics

Trick 1. Bespaar op uw drankrekening
Hoewel veel is inbegrepen bij uw cruise, zijn drankjes dat vaak niet. Een paar handige trics om uw barrekening op peil te houden. Vaak is het voordeliger om vooraf of aan boord een drankpakket af te nemen. Drinkt u wijn per glas in het restaurant? Overweeg dan een fles te bestellen, dit is niet alleen voordeliger, maar u kunt deze door uw tafelsteward ook gewoon laten wegzetten voor de volgende avond.

Trick 2. U hoeft niet persé te kiezen in het restaurant
Soms is het lastig kiezen van de menukaart. Het mooie van een cruise is dat er geen enkele beperking is in wat u kiest. Dus kunt u niet kiezen uit twee fantastische voorgerechten? Kies ze dan beiden. Let wel: gewichtstoename is op eigen risico!

Trick 3. Denk goed na over uw moment van het boeken van uw cruise
Bent u gebonden aan een bepaalde reisperiode, of heeft u specifieke wensen met betrekking tot bijvoorbeeld uw huttype en de ligging daarvan, boek dan tijdig. Vaak zijn er special vroegboek voordelen. Bent u echter flexibel op alle vlakken, wacht dan tot kort van tevoren, de laatste hutten gaan vaak tegen zeer lage prijzen weg als ‘last-minute cruise’.

Trick 4. Het gemak van een creditcard
In het dagelijks leven is een creditcard wellicht niet altijd nodig, maar aan boord van een cruiseschip is het uitermate handig. U betaalt aan boord al uw uitgaven met een speciale boordpas. Wanneer u bij inscheping een afdruk van uw creditcard laat maken, heeft u geen gedoe met voorschotten en de laatste dag in de rij staan om af te rekenen. U krijgt de laatste avond een automatisch rekeningafschrift dat u alleen nog maar hoeft te controleren.

Trick 5. Besparen op excursies
Natuurlijk is het lekker ‘veilig’ om al uw uitstapjes aan boord te boeken. Bent u echter een beetje ondernemend, dan kunt u per cruise honderden euro’s besparen door een lokale excursie te boeken, of met een taxi uw eigen plan te trekken. Wanneer u in de bestemmingen aankomt, staan er legio bedrijven die tegen een 20 tot 40 procent lagere prijs exact dezelfde tours aanbieden die u aan boord boekt. Wel even thuis goed inlezen en voorbereiden natuurlijk!

 

Behoefte aan een persoonlijke tip of trick? Vraag met Mister Cruise!

 

FacebookTwitterEmailDelen