Cruisen op een groot of klein schip

Mister cruise geeft vijf unieke tips voor Cruisen op een groot of klein schip

Cruisen op een groot of klein schip Mister CruiseU overweegt om te gaan cruisen. Echter er is zoveel keuze uit schepen, met allemaal een verschillende grootte. Schepen met 500 passagiers, maar ook schepen met 4.000 passagiers. Waar moet ik nu voor kiezen? Mister Cruise geeft u met veel plezier vijf unieke tips voor Cruisen op een groot of klein schip, die u een beetje op weg kunnen helpen. Want uiteindelijk is de keuze voor de juiste rederij en het juist schip, de sleutel tot een geslaagde cruisevakantie!

 

Tip 1 : Meer is niet altijd beter

Natuurlijk is het verleidelijk om voor het grootste te kiezen. Grote schepen bieden veel voordelen, zo zijn er meer faciliteiten en is er dus meer keuze. Maar groot betekent vaak ook massaler, zeker wanneer iedereen opeens tegelijk wil gaan lunchen of op hetzelfde moment het zwembad opzoekt. Ook de in- en ontscheping kan bij grote schepen hectisch zijn.

Tip 2 : Groot is wel gaaf

Ondanks tip 1, is groot wel bijzonder. De allergrootste schepen herbergen meer dan 5.000 passagiers en beschikken over complete shoppingmalls en unieke faciliteiten die je nergens anders tegenkomt. Dus soms is het beter om de (kleine) nadelen op de koop toe te nemen en een ‘once in a lifetime experience’ te ondergaan. Denk eens aan de nieuwste schepen van Royal Caribbean, zoals de Oasis of the Seas, of de Norwegian Breakaway van Norwegian Cruise Line.

Tip 3 : Klein is niet altijd gelijk aan saai

Natuurlijk zijn er kleine schepen met weinig faciliteiten, waar sommige cruisers zich uitermate goed thuisvoelen. Echter er zijn ook kleinschalige schepen tot 1.000 passagiers die desondanks gewoon beschikken over een theater, zwembad, meerdere restaurants en diverse bars en lounges. Kijk eens naar de schepen van Silverseas, Seabourn of de Prinsendam van Holland America Line.

Tip 4 : Kleine schepen kunnen in kleine havens komen

Klinkt natuurlijk logisch, maar is ook nog eens uitermate prettig. U legt met de kleinere schepen vaak dichter bij het centrum aan en wanneer iedereen van boord gaat, is het niet direct een massale ‘invasie’ van de bestemming, zoals dat bij grote schepen het geval kan zijn.

Tip 5 : Op kleine schepen is het makkelijker contact maken

Waar je op de grote schepen tot op de laatste dag nog honderden nieuwe gezichten voorbij ziet komen, maak je op de kleinere schepen makkelijker contact, simpelweg omdat je elkaar eerder en vaker tegenkomt. Voor de één een voordeel en deel van de charme van een cruisevakantie, waar de andere hier niet op zit te wachten en derhalve voor een groot schip kiest.

 

Behoefte aan een persoonlijke cruisetip? Vraag het Mister Cruise !

FacebookTwitterEmailDelen