Cruises voor families

Cruises voor families, 5 unieke tips

Cruises voor families Mister CruiseU overweegt om te gaan cruisen met uw gezin of familie. Op zich niet uniek, maar de combinatie met de voor velen nog onbekende cruisevakantie, maakt het geheel toch nog wat onzeker. Mister Cruise geeft u met veel plezier vijf unieke tips voor Cruises voor families, die u net even wat meer achtergrond geven waar u op moet letten. Velen die voor het eerst met het gezin of de familie op cruise gingen, hebben ervaren dat een cruise  voor families een ideale gezinsvakantie kan zijn en derhalve zeker het overwegen waard is!

 

Tip 1 : Kies voor een schip waar iedereen gelukkig van wordt

Van de vijf tips voor Cruises voor families, is tip 1 de belangrijkste. Binnen het gezin of de familie heeft een ieder zijn eigen voorkeuren. De grootouders hebben wellicht behoefte aan rust en culinair genot, de ouders aan leuke theatershows en bars en de kinderen aan een kinderclub en een zwembad waar niet constant opmerkingen worden gemaakt over die ‘drukke’ kinderen. Mister Cruise raadt u aan om te kiezen voor een groter resort schip, waar al deze aspecten in terugkomen. Specialiteitenrestaurants en een ‘adult only’ dek voor opa en oma, veel faciliteiten voor de ouders en een kidsclub en jeugd waterpark voor de kinderen. Denk eens aan rederijen als Disney Cruise Line, Norwegian Cruise Line of Carnival Cruises.

Tip 2 : Kies voor een meerpersoons hut

Natuurlijk is het bij Cruises voor families lekker als ieder zijn eigen hut heeft. Budget technisch kan het echter verstandig zijn te kiezen voor een meerpersoons hut. Er zijn rederijen waar kinderen in een extra bed, vaak een boven (stapel) bed, niet of nauwelijks bij hoeven te betalen. Drie- of vierpersoonshutten zijn er op nagenoeg alle schepen wel, hutten voor vijf of meer slechts beperkt. Denk hierbij eens aan Disney Cruise Line.

Tip 3 : Kies voor een afwisselende route

Bij een Cruise voor families is het aan te raden om te kiezen voor afwisseling in de route. Combineer drukke dagen aan land, met rustige dagen op zee. Een route met variatie qua cultuur en natuur (bijvoorbeeld een dagje strand), komt een ieder ten goede. Veel families kiezen voor een eerste cruise voor een cruisevakantie door de Middellandse Zee, een uitstekende keuze, of voor het Caribisch gebied. Echter ook de bestemmingen die u wat minder snel zou verwachten voor een familiecruise komen steeds vaker voor, zoals een Alaska cruise.

Tip 4 : Een ideale leeftijd voor kinderen is vanaf een jaar of zes

U kunt kiezen voor Cruises voor families in elke fase, ook voor kleine baby’s. Realiseert u zich echter dat de allerkleinsten weinig van de unieke reis meekrijgen en het op schepen toch wat lastiger is qua bijvoorbeeld babyphone gebruik of oppas. Mister Cruise raadt u aan om vanaf een jaar of zes met uw kinderen te gaan cruisen.

Tip 5 : Kijk naar de culinaire mogelijkheden

Kies voor een rederij die op culinair vlak iedereen tevreden kan stellen. De ouders of grootouders met een culinair meergangen diner, maar dan ook met een speciale kinderkaart voor de kleinsten, met heerlijke burgers, pizza’s en pasta’s.

 

Behoefte aan een persoonlijke cruisetip? Vraag het Mister Cruise !

FacebookTwitterEmailDelen