Culinaire cruises

Culinaire cruises, 5 unieke tips

 

Culinaire cruisesU overweegt om uw eerste cruise te gaan maken, maar worstelt met één grote vraag: voldoet het culinaire aspect aan boord wel aan mijn hoge eisen? Mister Cruise realiseert zich als geen ander hoe belangrijk de innerlijke verzorging van de mens kan zijn en geeft u met veel plezier vijf unieke tips voor Culinaire cruises, die u net even wat houvast bieden. Velen die voor het eerst op cruise gingen, hebben ervaren dat een cruise voor culinaire liefhebbers een ideale vakantie kan zijn en derhalve absoluut het overwegen waard is!

 

Tip 1 : Een topkeuken vindt u aan boord van topschepen

Wat voor de één culinair is, hoeft dat voor de ander niet te zijn. Maar wanneer u met culinair doelt op dineren op Michelin niveau, dan dient u simpelweg ook te kiezen voor de topschepen in het topsegment. Rederijen waar u dan aan dient te denken zijn Silversea Cruises, Seabourn, Hapag Lloyd en Regent Seven Seas Cruises.

Tip 2 : Culinair, maar wel betaalbaar

Ook buiten het topsegment vindt u culinaire hoogstandjes. Een rederij als Oceania Cruises staat bekend om haar betaalbare luxe. Dineren op hoog niveau, maar dan even net niet voor de hoofdprijs.

Tip 3 : Culinair voor de ‘gemiddelde’ Nederlander

Wanneer u op culinair niveau wilt eten, maar niet behoort tot de kleine groep ‘echte’ fijnproevers, dan is er volop keuze. Rederijen als Holland America Line en Celebrity Cruises bieden culinaire maaltijden in goede restaurants, maar de ‘gemiddelde’ Nederlander absoluut zijn vingers bij aflikt.

Tip 4 : Culinair voor de kleintjes

Waar voor ons volwassenen culinair gelijk staat aan verfijnde maaltijden met uitgebalanceerde smaken, is dat voor de tieners of nog kleinere kinderen net even iets anders. Culinair voor kleintjes staat dan meer voor ‘cheeseburger’ met Franse frietjes, of een zelf bereidde verse pizza. De meeste rederijen hebben speciale ‘culinaire’ kindermenu’s. Een rederij die er voor kinderen werkelijk uitspringt door een combinatie van kindermaaltijden aan boord en interactief entertainment in de restaurants is Disney Cruise Line.

Tip 5 : Doe rustig aan!

Wat is het verleidelijk om bij een culinaire cruise u volledig te buiten te gaan aan 5 tot 6 gangen per avond. Er is geen enkele limiet, dus u kunt eten wat u wilt. Uit ervaring weet Mister Cruise dat u hier na een dag of vier anders over denkt. Doe derhalve de eerste dagen even rustig aan, wat uw eetlust voor de tweede helft van uw cruise op peil houdt ;-)

 

Behoefte aan een romantische cruisetip? Vraag het Mister Cruise !

FacebookTwitterEmailDelen