Holland America Line

Holland America Line

Holland America Line Venetie Mister CruiseOpgericht in 1873, is Holland America Line (ook wel HAL genoemd) al meer dan 140 jaar toonaangevend op het gebied van cruisevakanties.
Sinds de tijd van haar transatlantische lijndienst tussen Rotterdam en New York is er veel veranderd en behoren de luxe cruiseschepen van deze gerenommeerde rederij met Nederlandse roots tot de top van de internationale cruiseindustrie. Holland America Line maakt deel uit van de Carnival Corporation.

 

Aan boord bij Holland America Line

Holland America Line restaurant Mister CruisesHoewel de vloot van Holland America Line modern is, ervaart u tijdens een cruise aan boord van een HAL schip een traditionele atmosfeer, met een unieke combinatie van klassieke kunst met een moderne touch.
Er zijn voldoende faciliteiten en activiteiten om u tijdens de avonden en de dagen op zee prima te vermaken, zonder dat het overdadig wordt. Naast het traditionele restaurant, beschikken alle schepen ook over enkele specialiteitenrestaurants zoals de befaamde ‘Pinnacle Grill’. Hoewel niet op het allerhoogste Michelin niveau is de kwaliteit van de maaltijden aan boord bij de H.A.L. voor de gemiddelde Nederlander prima geschikt voor een culinaire cruise.

 

Holland America Line staat bekend om

  • Traditioneel cruisen
  • Warm comfort
  • Zeer persoonlijke service
  • Teakhouten promenade dekken
  • Prima culinaire verzorging

Waarom Holland America Line kiezen

  • Relaxte traditionele cruisevakantie
  • Wereldwijde routes
  • Geschikt voor volwassenen, maar ook voor gezinnen en families

Waarom Holland America Line niet kiezen

  • Niet voor liefhebbers van enorme party’s
  • Niet voor diegenen die graag meer casual reist

Holland America Line kledingvoorschrift

Holland America kent over het algemeen twee dresscodes, te weten smart casual en formal. Bij smart casual moet u denken aan stijlvolle resort-style kleding, bij formal aan een donder kostuum (of desgewenst smoking) voor heren en avond- of cocktailjurk voor dames.

Holland America Line medepassagiers

Holland America Line service Mister CruiseHoewel de tijd dat Holland America een rederij was voor ‘bejaarden’ lang achter ons ligt, ligt de gemiddelde leeftijd toch wat hoger dan bij veel andere rederijen.
Tijdens kortere cruises in bijvoorbeeld de Middellandse Zee en de Caribbean in het hoogseizoen merkt u hier weinig van en ligt de gemiddelde leeftijd op 40+, maar tijdens de langere reizen buiten het seizoen treft u relatief veel gepensioneerden aan en ligt de gemiddelde leeftijd al snel boven de 55 a 60 jaar.
Holland America Line is ook prima geschikt voor cruises voor alleenreizenden, echter dient u wel met forse één persoonshut toeslagen rekening te houden, veelal tussen de 50 en 100%.

Meer informatie Holland America Line

Meer informatie over Holland America Line en haar schepen vindt u op de Nederlandstalige website van H.A.L., of bij de verschillende cruiseaanbieders.

 

FacebookTwitterEmailDelen