Tips voor ervaren cruisers

Cruise expertVijf unieke tips voor ervaren cruisers van Mister Cruise

U heeft reeds één of meerdere cruisers gemaakt en bent inmiddels thuis in de populaire cruises zoals de veel voorkomende routes in de Middellandse Zee, de korte kennismakingscruises naar de Noorse fjorden, of de ‘standaard’ routes in deCaribbean. Mister Cruise geeft u op deze pagina met veel plezier vijf unieke tips voor ervaren cruisers.

Tip 1 : Het Panamakanaal

Van de vijf tips voor ervaren cruisers, is een cruise door het Panamakanaal een tip om met voorrang aan u te verstrekken. Niet alleen is het varen door dit smalle kanaal, met aan weerszijden van uw schip maar enkele meters ruimte, langs dichtbegroeide jungle en door talloze sluizen, een ervaring om nooit meer te vergeten, maar ook de combinatie van twee vaargebieden is uitermate interessant. Enerzijds de Caribbean met haar prachtige stranden, anderzijds de fraaie natuur van Midden Amerika. Een bestseller voor de gevorderde cruiser.

Tip 2 : Spitsbergen

De volgende tip voor ervaren cruisers is Spitsbergen. Een onherbergzaam gebied, ver boven de poolcirkel, waar een sneeuwlandschap u wacht. Wees niet verbaasd wanneer u in de verte een heuse ijsbeer ziet lopen. Spitsbergen is zowel per groot cruiseschip (deels van afstand) te bezichtigen, als per kleiner expeditieschip.

Tip 3 : Het Verre Oosten

Als er één vaargebied is dat zich goed leent voor een cruise, is dat het Verre Oosten wel. Doordat uw schip ‘s nachts behoorlijke afstanden kan overbruggen, stelt dit u in staat om een grote rondreis te maken in relatief weinig tijd, maar ook nog eens op uiterst comfortabele wijze. Populaire vertrekhavens voor Verre Oosten cruises zijn onder andere Hong Kong en Singapore, maar ook vanuit Japan of het vasteland van China kunt u vertrekken.

Tip 4 : Alaska

Ook Alaska mag bij de tips voor ervaren cruisers niet ontbreken. Een prachtig uitgebreid natuurgebied, met uitgestrekte bossen, imposante gletsjers en een enorm scala aan flora en fauna. Alaska is per weg slechts deels bereikbaar, waardoor een cruise de manier bij uitstek is om het te ontdekken. Kano over gletsjer rivieren, bezichtig fraaie totempalen, landt per helikopter op een gletsjer, of vlieg per watervliegtuig over bergmeren met af en toe zicht op een bruine beer.

Tip 5 : Zuid-Amerika

Eigenlijk zou Zuid-Amerika in meerdere tips voor ervaren cruisers moeten worden opgedeeld, maar we houden het er bij één. Bezoek tropische zinderende steden als Rio de Janeiro of Buenos Aires, bezoek Inca en Maya overblijfselen in Mexico of Peru, waag u aan een cruise over de ongerepte Amazone, rond de Kaap (Hoorn), of trotseer de Drake Passage en vaar ‘all the way’ naar Antarctica, een unieke ervaring.

Behoefte aan een persoonlijke cruisetip? Vraag het Mister Cruise !

FacebookTwitterEmailDelen