Wereldcruise

Wereldcruise, een ultieme reiservaring

wereldcruise mister cruiseEen wereldcruise is misschien wel de meest tot de verbeelding sprekende reis die er bestaat. Vroeger alleen voor de elite, maar tegenwoordig ook voor de middenklasse die tijd heeft en voldoende budget om de meest ter verbeeldende reiservaring ter wereld te ervaren. Een once in een liftetime experience, die bij Mister Cruise bovenaan het lijstje staat om in de nabije toekomst nog eens te realiseren.

Is een wereldcruise ook voor u geschikt?

Simpelweg zijn er twee basisvoorwaarden voordat u aan een wereldcruise kunt beginnen. Het spreekt voor zich dat u zich een 90 tot 120-daagse cruise moet kunnen veroorloven. Vanaf circa €125 per persoon per dag, kunt u een wereldcruise in een binnenhut boeken. Geen gekke prijs wanneer u zich realiseert dat hier niet alleen het vervoer per schip, maar ook een volledige culinaire verzorging, 24 uur per dag, en al het entertainment bij is inbegrepen. Een wereldcruise van 4 maanden boekt u dus al vanaf circa €15.000 per persoon. Tweede voorwaarde is dat u behalve de financiën, ook de tijd tot uw beschikking dient te hebben. Veel wereldcruisers zijn derhalve vut’ers of gepensioneerden.

Wereldcruise is sociale interactie

Sociaal tijdens wereldcruise mister cruiseDaarnaast zijn er nog een paar zaken waar u rekening mee dient te houden en die bepalen of een wereldcruise aan u besteed is. Zo dient u het prettig te vinden om met andere passagiers van zeer verschillend pluimage om te gaan. Hoewel de schepen die wereldcruises uitvoeren over het algemeen behoorlijk ruim zijn, komt u na enkele weken aan boord van uw cruiseschip toch zeer regelmatig dezelfde mensen tegen. Soms worden er vriendschappen voor het leven gesloten, maar het komt natuurlijk ook voor dat bepaalde mensen gewoonweg geen match vormen. Wanneer u zich snel aan mensen ergert, of het liefst in volledige anonimiteit reist, moet u zich serieus afvragen of een wereldcruise iets voor u is.

Wereldcruise is veel op zee

wereldcruise op zee - mister cruiseEen wereldcruise houdt in dat u behoorlijke afstanden over zee aflegt. Veel ervaren cruisers vinden juist de zeedagen geweldig, welke een prettige afwisseling bieden voor de dagen aan land die over het algemeen in verband het relatief korte verblijf van 1 a 2 dagen in de haven, behoorlijk intensief zijn. Dus zeer geschikt voor liefhebbers van ruimte en rust, minder geschikt voor diegene die zich snel verveelt of zich niet prettig voelt bij beperkte bewegingsvrijheid.

Wereldcruise vaak geboekt door repeaters

Hoewel het steeds vaker voorkomt dat een wereldcruisereiziger nog nooit eerder een cruise heeft gemaakt, weet Mister Cruise uit ervaring dat de gemiddelde wereldcruiseganger al één of meerdere keren een cruisevakantie maakte. Heeft u niet eerder gevaren en overweegt u toch een wereldcruise, dan raadt Mister Cruise u aan om het cruisen toch vooraf eens met een korte cruise, bijvoorbeeld van een week, eens uit te proberen. Hoewel de kans klein is dat u zich na zo’n proefcruise bedenkt, weet u in ieder geval veel beter wat u te wachten staat, wat uw voorbereiding voor een wereldcruise alleen maar ten goede komt.

Wereldcruise routes, volop keuze

Wereldcruise route mister cruiseWereldcruises zijn er in allerlei soorten en maten. Wie dacht dat een wereldcruise altijd volledig rond de wereld gaat, heeft het mis. Sommige wereldcruises beperken zich tot een aantal werelddelen en continenten. Zo kan een wereldcruise zich bijvoorbeeld beperken tot Noord- en Zuid-Amerika, Antarctica, Australië, Azië en de Pacific. Ook is het mogelijk om niet een volledige wereldcruise te boeken, maar wereldcruise segmenten. Bijvoorbeeld wanneer u beperkt de tijd heeft, u budgettair niet uitkomt met een volledige wereldcruise, of omdat u een bepaald deel van de cruise niet interessant vindt omdat u bijvoorbeeld de havens in de Middellandse Zee al regelmatig heeft bezocht. Wereldcruise segmenten kunt u ook met elkaar combineren, zodat de lengte van uw eigen wereldcruise kan variëren van enkele weken tot een maand of vier. Wereldcruises vertrekken veel vanuit de Verenigde Staten, maar steeds meer langere cruises kunnen ook vanuit Europa, of incidenteel zelfs vanuit Nederland worden gemaakt.

Wereldcruise rederijen, welke past bij u

Welke wereldcruise rederij - Mister CruiseEr zijn veel aanbieders van wereldcruises. Wanneer budget belangrijk is voor u en u houdt van moderne schepen al dan niet met een klassiek tintje, dan is een wereldcruises met Princess Cruises of een wereldcruise met Holland America Line geschikt voor u. Ook een wereldcruise met Costa Cruises is de afgelopen jaren steeds vaker mogelijk. Liefhebbers van traditionele Britse sfeer met wat een ruimer budget kunnen denken aan een wereldcruise met Cunard. Eveneens Brits, maar kleinschaliger, goed betaalbaar en met een prettige huiskamer sfeer, is een wereldcruise met Fred Olsen. Wanneer budget voor u geen rol speelt en u houdt van kleinschalige ultraluxe, dan moet u absoluut een wereldcruise met Silversea overwegen. Ultraluxe aan boord van middelgrote schepen vindt u tijdens een wereldcruise met Regent Seven Seas.

Wereldcruise periode, januari tot en met maart/april

Wereldcruises worden door nagenoeg door alle rederijen in de periode van januari (vertrek) tot en met maart of april (aankomst) aangeboden. In deze periode profiteert u tijdens uw wereldcruise over het algemeen wereldwijd van de meest geschikte reisperiode. Er zijn wel langere cruises in de zomer en herfstperiode, maar dan zijn dat vaak langere 2 tot 3 maanden grand voyages en geen echte wereldcruises.

Welk hut type kiest u voor een wereldcruise?

wereldcruise suite regent seven seas - mister cruiseOok bij het huttype komt het budget weer om de hoek kijken. Wanneer u een beperkt budget heeft en toch een keer een wereldcruise wilt maken, dan kunt u kiezen voor een binnenhut. U profiteert van dezelfde culinaire verzorging, ziet dezelfde shows en activiteiten, ervaart dezelfde service en bezoekt dezelfde havens. Echter bij een verblijf aan boord van 3 maanden of meer kan een binnenhut uiteindelijk een wat benauwend gevoel geven. Mister Cruise advies voor een wereldcruise is dan ook om minimaal een buitenhut of liever zelfs een buitenhut met balkon voor uw cruise rond de wereld te reserveren. Is budget voor u helemaal geen probleem? Dan moet u absoluut overwegen een Suite te reserveren. Niet alleen heeft u extra ruimte voor uzelf, maar ook voor uw bagage. Bijkomende voordeel is dat u ook nieuwe kennissen en vrienden aan boord nog eens kunt uitnodigen voor een glaasje of hapje in uw eigen suite.

Wereldcruise voor alleenreizenden

Steeds meer mensen boeken als alleenreizende een wereldcruise. Een wereldcruise is hier uitermate geschikt voor, aangezien het dé manier van reizen bij uitstek is om nieuwe mensen te leren kennen en toch in een soort van groepsverband te cruisen rond de wereld. Wel dient u hier een veelal forse huttoeslag voor 1 persoon variërend van 40 tot 100 procent voor lief te nemen.
Soms boeken alleenreizenden samen een wereldcruise om een toeslag te voorkomen en reizen dus met een kennis of soms zelfs een volslagen vreemde. Dit is natuurlijk uw eigen besluit, maar u dient er wel rekening mee te houden dat u maandenlang met diegene in een beperkte ruimt reist en u derhalve de eigenaardigheden van de ander voor lief dient te nemen.

Wanneer wereldcruise boeken?

Wanneer wereldcruise boeken - Mister CruiseHiervoor geldt niet één regel, maar Mister Cruise weet uit ervaring dat ofwel heel vroeg boeken, ofwel last-minute boeken vaak loont. Wanneer u heel vroeg boekt (tot anderhalf jaar vooruit) profiteert u vaak van voordelen als een gratis upgrade, een drankenpakket, of bijvoorbeeld vooraf voor u betaalde fooien. Boekt u last-minute, wat bij een wereldcruise 4 tot 6 maanden vooruit is, dan kan het zijn dat een beperkt aantal hutten met korting wordt aangeboden, vaak standaard binnenhutten of buitenhutten.

Wereldcruise tips van Mister Cruise

 • Een wereldcruise is zeer geschikt voor sociale types
 • Zorg voor voldoende muziek en literatuur voor de dagen op zee
 • Nooit eerder een cruise gemaakt? Probeert het eerst uit met een korte cruise
 • Studeer goed op de vele routemogelijkheden, ook wereldcruise segmenten
 • Kies de rederij die bij u past qua sfeer, scheepsgrootte en budget
 • Overweeg om minimaal een buitenhut te boeken
 • Een wereldcruise is zeer geschikt voor alleenreizenden
 • Boek uw wereldcruise ofwel ver vooruit, ofwel last-minute
 • Vraag regelmatig om een wisseling qua tafel in het restaurant en leer hierdoor meer mensen beter kennen
 • Raak bevriend met de officieren aan boord, met name de restaurant manager en de cruisedirector, dit maakt het makkelijker soms iets speciaals te arrangeren
 • Koop aan boord een internetbundel voor contact met het thuisfront per email, maar surf uitgebreider en vaak gratis in de havens in een internetcafé
 • Neem voldoende bagage mee voor alle omstandigheden. Aan boord is er geen bagagelimiet. Wel wanneer u naar de haven vliegt, maar dan is het bijbetalen van overwicht serieus het overwegen waard
 • Maak niet alleen foto’s en video, maak hou ook een traditioneel dagboek bij
 • Wees mondig en kaart eventuele wensen of onverhoopte klachten vroegtijdig aan

 

FacebookTwitterEmailDelen